“Balance er det mest essentielle keyword for vores måde at drive forretning på, og det er en ting, vi for alvor er stolte af.”

Lin, Christina & Alberte er Stifterne bag

Unseen Studio

“Balance er det mest essentielle keyword for vores måde at drive forretning på, og det er en ting, vi for alvor er stolte af.”

Stifterne bag Unseen Studio formår virkelig at skabe visuelt smukke  hjemmesider og de fineste grafiske designs. Jeg er personligt virkelig imponeret over deres drive og kreativitet, og så er jeg ret begejstret for det femininie univers, som de har hjulpet mig med at lave til Girl Code. Læs om dem her.

Navn: Christina Simmons, Alberte Eriksen & Lin Marie Mark

Titel: Partnere & grafisk designere

Alder: 25 år

Virksomhed: Unseen Studio

By: Aarhus

Hvad er Jeres forretningskoncept, og hvad er Jeres ambition for Jeres forretning? 

Unseen Studio er et ambitiøst, værdibaseret og kompromisløst designstudio placeret i Aarhus C. Vi skaber visuelle identiteter, hjemmesider, tryksager, tekstilprint, kampagner og alt derimellem. Vi tror på helstøbte designløsninger, der forener værdier, strategi og design, og så tror vi på, at de bedste løsninger skabes på baggrund af en transparent proces og stærke relationer.

Ambitionen bag vores arbejde og store fokus på processen er, at få folk til at stoppe op, sætte farten ned og nyde æstetikken i hverdagens små, usete momenter. Kort sagt ønsker vi at gøre kedelig markedsføring mere spiseligt og lækkert. På et mere forretningsorienteret plan er ambitionen sund vækst, der giver os mulighed for at vokse sammen med vores forretning.

Hvordan og hvornår opstod ideen? Hvad inspirerede Jer til at starte? Hvordan har I fordelt opgaverne mellem jer? Hvordan har I lavet ejerforholdene og hvorfor?
Idéen opstod under vores uddannelse, hvor vi alle drømte om at anvende vores kreative kompetencer i en reel kontekst, fremfor blot at løse fiktive skoleopgaver. Mødet med virkelige mennesker og kunder inspirerer os, og vores drivkraft vækkes for alvor til live, når vi mærker, at vi kan gøre en forskel og hjælpe vores kunder i mål med deres drømme.

Vi har som regel én fast kontaktperson på hver case, men samarbejder rigtig meget internt. Vores rollefordeling er derfor relativt løs, og på trods at vi selvfølgelig har forskellige interesseområder og kompetencer, har vi alle samme titler og lige andel i virksomheden.

 

Hvad har været jeres største udfordring?

Opstarten af en ny virksomhed byder selvsagt på en række ukendte områder, der skal udforskes, og det er naturligvis udfordrende. Især i opstarten har vi også følt os begrænsede af, at vi alle har samme uddannelse inden for visuel kommunikation. Det har gjort, at hverdagens administrative opgaver, såsom økonomi, prisfastsættelse, direkte salg og lignende har været nye områder, der har udfordret os.

Hvad er succes for jer – og hvad er I mest stolt af?

Vi er stolte af, at have skabt en virksomhed, som på så kort tid er vokset og har kunne beskæftige os alle tre fuldtid. At have en sund virksomhed, hvor der er tid til ro og frihed, er samtidig en succes for os, og noget vi er stolte af at have skabt.  

Derudover værner vi om vores tilgang til at drive forretning og er stolte over vores work/life-balance, hvor vi både har en sund virksomhed samt frihed til at gøre det, der giver en energi i hverdagen. Vi tror ikke på, at man som selvstændig skal føle sig forpligtet til at arbejde aftener og weekender og piske sig selv, fordi iværksætterkulturen mange steder dikterer det.

Balance er det mest essentielle keyword for vores måde at drive forretning på, og det er en ting, vi for alvor er stolte af.

Hvad er det bedste råd, I har fået, som har hjulpet jer med at nå dertil, hvor I er i dag?

Med en stor portion stædighed og utålmodighed sprang vi ud i iværksætterlivet, uden egentlig at have fået specielt meget råd eller vejledning udefra. På papiret havde vi et godt fundament i form af forretningsplaner, likviditetsbudgetter og formelle dokumenter, men når vi kigger tilbage, kunne vi i høj grad have haft godt af menneskelig sparring især omkring salg, økonomi og lignende.

 

Hvilket råd vil I give til andre kvinder, som ønsker at starte som selvstændige?

Hvor banalt det end lyder, er vores bedste råd at have modet til at springe ud i det. Samtidig giver det dog mening at huske redningsvesten eller vide, at man kan svømme, før man tager springet med lukkede øjne.

Undersøg markedet, lav din research, tal med banken og tag springet på et velovervejet grundlag, så du kan lade frygten blive derhjemme. 

Hos Unseen Studio har vi desuden haft stor glæde af hinanden og løfter fortsat hinanden. Derudover har vores generelle netværk en stor betydning for, at vi er kommet godt fra start. Et ekstra råd må derfor klart være, at bruge sit netværk og eventuelt tage springet med en god partner. 

Hvad gør I, når I mangler inspiration eller sidder fast?
Vores digitale arbejde gør, at vi dagligt tilbringer mange timer bag store skærme. Her bliver inspirationen hurtigt ensformig, hvis man udelukkende kigger på Pinterest og Instagram, hvor algoritmerne sørger for, at man bliver fodret med samme indhold, som man allerede responderer på. For os er det derfor helt essentielt at komme ud i den virkelige verden, at deltage på messer og besøge butikker, for at få sanserne i spil og finde ny inspiration.

Hvad er Jeres favoritcitat/motto/ordsprog?
Citater og mottoer bliver hurtigt sukkersøde ord, der romantiserer vores idéer om, hvordan vi skal arbejde og leve. Samtidig kan små motiverende ord være lige det, der er brug for på en gråvejrsdag, og på vores Instagram deler vi derfor en sjælden gang imellem citater, hvis vi føler, der er noget, der rammer os og rykker ved noget i os. 

“Old ways won’t open new doors”

 

Har I måttet opgive noget for at være selvstændige?
Vi startede Unseen Studio op under vores studietid og gik fuldtid lige efter sidste eksamen. Samtidig var timingen perfekt for os, da ingen af os har børn og de store forpligtelser eller var vant til en høj fuldtidsløn. Hvis vi skulle prøve iværksættereventyret af, skulle det altså være nu! På den anden side har vi selvfølgelig opgivet muligheden for en fast stilling og forudsigelighed, men vi vægter friheden højere og værdsætter at kunne skabe vores egen arbejdsgang. 

Har I oplevet, at en fejl har ført til en succes?
Vi tror på, at processen er ligeså vigtig som resultatet og dyrker generelt det perfekte i det uperfekte. Vi oplever derfor ofte at “fejl” fører til succes; at skitser bliver brugt som færdige værker, at tryk på en forkert knap giver ny inspiration, og at det fuldendte skabes af modet til at fejle.

Hvilke sociale medier bruger I – og hvordan?
Vi har egentlig både Linkedin, Facebook og Instagram, men Instagram er helt klart den platform, hvor vi føler os mest hjemme og er mest aktive. Her kan vi være mere kreative med content, og samtidig er det også her, de fleste af vores kunder finder os. Vi bruger Instagram til at vise alt fra inspiration og hverdagsglimt til vores designproces samt endelige cases.

Jeg er personligt glad for at de turde tage springet. Se noget af deres arbejde på www.unseenstudio.dk

 

Vil du vide mere…

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S