Cocoon Tea Artisans

Tina Hueg

Jeg har en del rejsedage, og det er primært for at besøge kunder i London, New York og LA. Jeg elsker at rejse og synes virkelig, at det er skønt at møde så mange forskellige mennesker.

Økologi betyder alt for Cocoon Tea Artisans. Og netop manglen på smagfuld økologisk te var grunden til, at Tina Hueg stiftede sit firma. Først da alle teopskrifter var på plads, designede hun den smukke te-dåse.  

Navn: Tina Hueg

Titel: Stifter &  direktør

Alder: 46

Uddannelse: KUA /Fransk &  TV-producer

Virksomhed: Cocoon Tea Artisans 

By: Frederiksstaden, København K

Hvad er filosofien bag Cocoon Tea Artisans?

Jeg har altid elsket at drikke god te, og igennem mange år læste jeg en del om den originale teplante. Jo mere, jeg fulgte forskernes studier om de helsende fordele, jo mere passioneret blev jeg.

Jeg søgte efter te-firmaer, der lavede økologisk te i den kvalitet, jeg havde læst om, men jeg kunne kun finde te-firmaer, der ikke var økologiske. Derfor besluttede jeg mig for at lave mine egne teer, der skulle smage fantastisk og naturligvis være økologisk certificeret. Og det var begyndelsen på mit eget tefirma.

Først da alle te-opskrifter var på plads, gik jeg i gang med te-dåsen.

Ingredienserne er det essentielle. Men derefter er det meget vigtigt, at te-ingredienserne opbevares korrekt for at bevare alle vitaminer, mineraler og antioxidanter. Af den grund valgte jeg, at teen skulle være i en klassisk, men elegant tindåse. På den måde bliver vores te er en æstetisk oplevelse fra start til slut.

Du havde et spændende og sikkert job i mediebranchen. Hvordan fandt du modet til at give afkald på det?

Min professionelle karriere har altid været i mediebranchen, og jeg har været meget begejstret for mit arbejdsliv. Så da jeg tog det store skridt at stifte Cocoon Tea Artisans, valgte jeg samtidigt at blive konsulent i mediebranchen.

Ved at lave en glidende overgang fik jeg likviditet til at drive firmaet fra start af. Jeg skulle ikke bekymre mig om det finansielle. I stedet kunne jeg fokusere på produktudvikling og sikre Cocoon Tea Artisans en god start.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig? 

Jeg står typisk op klokken 7.00 sammen med resten af familien. Når dagen er startet roligt og rart med morgenmad og te, tager børnene i skole, min mand tager på arbejde, og jeg tager enten ud til kunder eller begynder på dagens smagninger, produktudvikling etc.

Jeg arbejder typisk, indtil alle børn er hjemme fra skole og sportsaktiviteter. Så samles vi igen til middag og får nogle hyggelige timer sammen.

Om aftenen følger jeg op på de udenlandske kunder.

Har du mange rejsedage? 

Jeg har en del rejsedage, primært for at besøge kunder i London, New York og LA. Jeg elsker at rejse og synes virkelig, at det er skønt at møde så mange forskellige mennesker, som jeg gør gennem mit arbejde.

Vi har netop vundet en pris for vores Green Quince Tea i Japan, så det varer ikke længe, før turen går til Japan. Det glæder jeg mig til.

Hvad betyder økologien for dit brand?

Økologi betyder alt for mit brand! Jeg ville aldrig have stiftet mit firma, hvis det ikke var for de økologiske ingredienser. Jeg drikker selv kun te, der er økologisk certificeret og uden skadelige pesticider. Og jeg vil gerne være med til at inspirere forbrugerene til at blive endnu mere bevidste om økologisk te i fremtiden. 

Økologi er bedre for os, der drikker teen, for de mennesker der plukker tebladene i plantagen, for drikkevandet og for jorden som helhed.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Der er mange mennesker, der har inspireret mig gennem livet.

Det starter med mine forældre, fordi de har et godt fundament af sundhed, godt humør, et fantastisk selvværd, drive og en evne til at være interesseret i mennesker og nye ideer. 

Professionelt har jeg haft nogle chefer i mediebranchen, der har lært mig en masse om god ledelse.

I den store verden er det nogle af de spændende virksomheder og mennesker, som jeg arbejder sammen med nu, der inspierer mig. Blandt andet Tom Dixon og hele hans team i London og New York. De er virkelig givende at samarbejde med – på alle måder.

Og så har jeg altid været særligt inspireret af Nelson Mandela for hans evige stræben efter at være med til at skabe en bedre verden – med fokus på menneskers ret til frihed, retfærdighed og værdighed til at blive respekteret. 

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

Succes for mig er at føle en helhed af lykke – både privat og professionelt.

Rent privat er jeg mest stolt af min dejlige familie.

Professionelt er jeg stolt af, at Cocoon Tea Artisans allerede har fået så mange positive tilkendegivelser fra vores kunder. Og at vi har vundet flere priser for vores teer i henholdsvis England og Japan.

Hvad har været din største udfordring? 

Corona-nedlukningen har uden tvivl været den største udfordring for os, fordi vores teer serveres på hoteller og restauranter over hele verden. Og da hotellerne har været lukket ned, har vi været nød til at omlægge en del.

Er der noget du ville gøre anderledes, hvis du skulle starte op i dag?

Hvis jeg skulle gøre noget anderledes, ville jeg have haft mere fokus på vores online-shop fra starten. Ikke kun for salget, men også fordi jeg nyder kontakten med kunderne derinde. Kunderne har været fantastiske til at skrive direkte til os om vores teer – og de dejlige beskeder motiverer mig og giver et helt specielt drive til dagen.

Det er faktisk noget, jeg er meget taknemmelig for – så jeg vil gerne give en ekstra tak til vores dejlige kunder for det.

Har du måttet opgive noget for at være selvstændig? 

Der er jo kun 24 timer i døgnet, så noget må opgives, når man går selvstændig.

Jeg har egentlig altid elsket at arbejde og har derfor også arbejdet en del, så jeg arbejder ikke mere end før. Men jeg arbejder på andre tidspunkter. For eksempel når USA eller Japan vågner. Af samme grund går jeg ikke lige så meget ud som førhen.

Men jeg prioriterer et dejligt familieliv – med tid til hinanden, for det nyder jeg virkelig.

Hvilket råd vil du gerne give til andre, der gerne vil starte som selvstændige?

Det er vigtigt, at du både tør drømme og kaste dig ud i det. hvis du har en indre fornemmelse, der siger, at der er noget, du skal afprøve – så prøv det af.

Tænk din forretningsplan og scenariet igennem. Det er altid godt at være forberedt og at tænke lidt frem.

Der vil selvfølgelig altid være noget, du ikke kan forudse. Men har du forberedt dig godt, vil det være nemmere at klare de uforudsete ting, der dukker op hen ad vejen. 

Ingredienser til Herbal blend.

 

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

Instagram passer uden bedst til Cocoon Tea Artisans. Men vi anvender også Facebook, for det fungerer godt sammen med vores online-shop.

Vi sender også nyhedsbreve ud til de kunder, der har skrevet sig op til vores Tea Journal – som vi kalder vores nyhedsbrev.

Kombinationen af nyhedsbreve og Instagram fungerer godt sammen. På Instagram knytter vi kun lidt viden til hvert hvert billede eller story. I vores Tea Journal newsletter får modtagerne en større viden om te – og indimellem få de nogle fordele, fordi de er en del af vores mere faste kundegruppe og te-univers.

Økologisk te i smukke tindåser

 ***

Facts om navnet Cocoon Tea Artisans

Cocoon henviser til de fine pyramideformede poser der beskytter den fine te, indtil den udfolder sig i varmt vand og frigiver vitaminer, mineraler, antioxidanter og fængslende aromaer.

Artisans kommer fra Tinas tid i Paris, hvor hun ofte oplevede, at det var skrevet på døren til den slags butikker, hvor man bliver mødt med en unik atmosfære og en helt speciel passion for et håndværk.

Du kan læse mere om Cocoon Tea Artisans på www.cocoonteaartisans.com

Cocoon Tea Artisans

Website:

www.cocoonteaartisans.com

Instagram:

@cocoonteaartisans

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S