BÆREDYGTIG DESIGNER OG KLINIKEJER

Teodora Cucu

JEG DRØMTE OM AT SKABE EN SMUK SALON, HVOR MINE KUNDER OPLEVEDE, AT JEG GERNE VILLE GØRE EN FORSKEL I BEAUTY-INDUSTRIEN, BL.A. VED AT INDKORPORERE BÆRDYGTIGHED I DERES LUKSUSBEHANDLINGER.

Teodora Cucu er stifter, designer og educator hos Lashstudiocucu. Hun blev i 2019 og 2020 Lash Bar Pro Ambassadør som den eneste i Jylland, og hun har rejst til forskellige lande for at få de bedste uddannelser inden for skønhed og vippeteknik. Desuden har Teodora en BA i design og business.

 I dette interview kan du læse om hendes personlige erfaringer med at starte en skønhedsklink op.

Navn: Teodora Cucu

Titel: Bæredygtig designer og klinikejer

Uddannelse: BA i Design & Business fra VIA + Lash & Brow master + Negleteknikker + make up artist

Alder: 28 år

Virksomhed: LashStudioCucu

By: Aarhus C

LashStudioCucu er en beauty-klinik beliggende på Frederiksbjerg i Aarhus. Kliniken har fokus på bæredygtighed, og dens mission er at tilfredsstille kundernes skønhedsmæssige behov med høj ekspertise og god vejledning.

Det primære fokus er på lash-extensions og browstyling. LashStudioCucu er eksperter i at rette op på asymmetri i ansigtet ved hjælp af lash-extensions og browstyling.

Teodora Cucu er stifter, designer og educator hos Lashstudiocucu. Hun blev i 2019 og 2020 Lash Bar Pro Ambassadør som den eneste i Jylland og har rejst til forskellige lande for at få de bedste uddannelser inden for skønhed og vippeteknik. Desuden har hun en BA i design og business.

Hvordan kom du ind i skønhedsbranchen?

Da jeg læste, begyndte jeg med at klippe mine veninder. Det var mest for sjov, men også fordi, vi allesammen skulle spare penge, og det var for dyrt for os at tage på salon.

Det motiverede mig til at lære at lægge make up til photoshoots, og jeg begyndte at dokumentere alt, hvad jeg lavede.

Det betød, at jeg efter noget tid havde fået lavet mig en portfolio over det, jeg kunne. Så det blev rimelig nemt for mig at komme ind i skønhedsbranchen.

Jeg blev uddannet som negletekniker og single- & volume-vippetekniker takket være min daværende chef, som ville udvide sine ydelser. Og det var på det tidspunkt, at jeg forelskede mig i lash-verdenen.

Sidenhen har jeg taget så mange kurser som muligt, samtidig med, at jeg har arbejdet fuld tid.

Hvornår fandt du af, at du ville starte Lashstudiocucu?

Jeg arbejde i en high end-salon i cirka to år, før jeg begyndte selv. Der lærte jeg, hvor vigtigt det er at arbejde med høje standarder. Og jeg elskede det. Men jeg manglede friheden til selv kunne koordinere min dag og til at skabe et unikt forhold til mine kunder.

Samtidig havde jeg en drøm om at skabe en smuk salon, som kunne inspirere mine kunder. De skulle opleve, at jeg gerne ville gøre en forskel i beauty-industrien, bl.a. ved at indkorporere bærdygtighed i deres luksusbehandlinger.

Du har udviklet dine egne produkter hvordan opstod den idé?

Kort efter at jeg fik mit diplom i eyelash-extensions, lavede jeg LSC Lash Bath / Make up-fjerner. Det var mit første produkt, som blev udviklet takket være min mormors opskrift.

Jeg udviklede det, fordi jeg selv har meget sensitive øjne, og jeg kunne ikke bruge de eksisterende make up-fjernere. Jeg tænkte, at mange andre måtte have samme problem. Og efter åbningen af klinikken besluttede jeg mig for at starte en produktion op, ikke kun til mine egne kunder, men også til professionel brug.

Det blev et hit. Kunderne købte det konstant, og andre vippeteknikere var imponerede af produktet, fordi man ikke skal skylle det af efter brug. Det betyder, at de kan spare en masse tid under behandlingerne.

Siden har jeg arbejdet med udvikling af flere accessoires og plejeprodukter. De er alle lavet med tanken om at mindske spild, både for kunderne og andre artister som mig.

Jeg forsøger at have fokus på bæredygtighed, bl.a. også ved at formindske brugen af plastik.

Hvad er succes for dig? 

Succes for mig er, at jeg kan arbejde med en kreativ frihed, og at jeg kan formå at give noget meningsfuldt til verden. Hvis jeg samtidig kan få økonomisk frihed ved samme lejlighed, så er det den perfekte balance.

Hvad er du mest stolt af?

Jeg er bestemt mest stolt af at flytte fra mit hjemland til Danmark, da jeg skulle studere som kun 18-årig. Det var ikke kun en fysisk rejse, men også starten på min rejse til at blive den person, jeg er i dag.  At tilpasse mig en helt ny livsstil var virkelig udfordrende.

Og så er jeg jo super stolt af min forretning, som jeg har startet selv uden økonomisk støtte eller vejledning. Jeg er ikke kun stolt af at starte den, men især også af, at jeg har formået at bringe den dertil, hvor den er i dag – på så kort tid og under en pandemi.

Hvad har været din største udfordring ved at starte som selvstændig?

Den største udfordring har helt klart været at finde en work-life-balance, som fungerer for mig.

Jeg skulle lære at sige nej, ikke kun til andre, men også til mig selv, for jeg får konstant nye idéer og projekter, som jeg har lyst til at gå i gang med.

Og så skulle jeg lære, at det nogle gange er bedre at tage en hurtig beslutning end at overtænke hvert lille skridt.

Har du måttet opgive noget for at være selvstændig?

Der flere ting, som jeg har måttet opgive.

Jeg føler, at jeg har måtte opgive idéen om finansiel sikkerhed, ferier og rejser. Jeg elsker at se verden og at besøge min familie i Rumænien, og det er der mindre plads til lige nu.  Men jeg forventer ikke, at det varer for evigt – forhåbentlig kun i de første 3 – 4 år, mens firmaet er i opbygningsfasen.

Jeg ser desuden mange af de samme kunder uge efter uge, så bare det at tage en uge fri er nærmest umuligt.

Derudover måtte jeg opgive et skønt arbejde i en super dejlig salon med et dejligt team. Men det håber jeg at få igen i en ny form i forbindelse med opbygningen af mit eget univers.

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

Jeg bruger primært instagram i min hverdag, fordi det er her jeg finder relevant inspiration. Og det giver mig samtidigt adgang til en masse kunder.

Indtil videre står jeg selv for mit SoMe. Men jeg leder efter en, der kan hjælpe mig med det.

Hvad er det bedste råd, du har fået, som har hjulpet dig med at nå dertil, hvor du er i dag?

“Find noget, du elsker at lave, og bliv den bedste til det.” – Det plejede min far at sige til mig.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

På et personligt niveau har mine forældre inspireret mig utrolig meget.

Min far har lært mig at have integritet og aldrig at gå på kompromis med kvalitet. Min mor har givet mig empati og lyst til at yde kundeservice.

I perioder af min barndom havde vi det svært økonomisk, og som barn forstod jeg ikke, hvorfor de ikke tog flere chancer, så de kunne komme til at tjene flere penge.

Men en dag hørte jeg nogle af min fars kunder snakke om, hvor god han var til sit arbejde, og hvilken sympatisk person, han var. Det gjorde mig virkelig stolt. Og det ændrede mit syn på ham. Den form for integritet vil jeg gerne give videre til mine kunder.

De sidste fem år har jeg lært en masse om at have styrke, fordi min mor fik kræft. Hun kom heldigvis igennem det, men i forløbet viste hun mig, hvad det betyder at være en fighter, selv når du er tættest på at give op.

Så jeg prøver at huske på at sætte tingene i perspektiv. Især når jeg synes, at mine hverdagsproblemer virker store.

Professionelt bliver jeg inspireret af alle de kvinder, der er startet op som selvstændige, og som kan leve af det. Fordi de altid har en spændende historie.

 

Lash Studio Cucu

Instagram:

@lashstudiocucu

Kontakt:

info@lashstudiocucu.com

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S