Ellies Closet

Marie Fogh Vestertjele

“Jeg blev opsagt på grund af Corona, og det viste sig at være det bedste, der kunne ske for mig. Det betød nemlig, at jeg fik mulighed for at stoppe op og mærke efter, hvad jeg gerne ville.”

When life gives you lemons – make limonade

I virkeligheden var opsigelsen måske det skub, Marie manglede for at turde springe ud i livet som selvstændig.

 Hun har sagt farvel til sikkerheden med den faste løn og pension. Til gengæld føler hun for første gang i meget lang tid 100% trivsel i sit arbejdsliv. For hun har samtidigt sagt velkommen til et drømmeliv med egen butik og masser af nye spændende udfordringer.

Står du også midt i en vigtig beslutning om, hvordan dit liv skal folde sig ud med plads til dine drømme? Så bliv inspireret af Maries seje historie.

Navn: Marie Fogh Vestertjele

Titel: Ejer

Alder: 48

Uddannelse: Kontoruddannet, Digital markedsføring

Virksomhed: Ellie’s Closet – Preloved Items & more

By: Egå

Ellie’s Closet, Preloved Items & more, formidler salg af luksus-secondhand tøj, primært til kvinder.

Butikken har også et udvalg af lækkert børnetøj og nøje udvalgte styles til mænd, som især gymnasiedrenge og -piger er vilde med.

Tøjet kommer fra private, som ønsker at sælge ud af det tøj, de ikke længere får brugt, men som fortsat har en god brugsværdi. Hos Eliies’s Closet lejer du som sælger en reol i fire uger, og i hele lejeperioden har mulighed for at følge med i dit salg. Det vil sige, att du løbende kan fylde op og få det optimale ud af dit salg.

Udvalget er moderne og eksklusivt – og kvaliteten er høj.

Som køber kan du gå på opdagelse i 50 åbne klædeskabe med preloved items af god kvalitet og lækre brands – og du kan købe lækre varer til langt under halv pris. Så du kan shoppe med god samvittighed, både i forhold til miljøet og din pengepung.

Hvordan kom du i gang som selvstændig?

I de seneste 10 år har jeg været ansat i modebranchen, hvor jeg bl.a. har arbejdet som International Sales Manager hos Norlie børnetøj,  som Sales & Business Coordinator og Online Coordinator hos Noa Noa, og senest som teamleder hos Bisgaard børnesko.

Jeg blev opsagt på grund af Corona, og det viste sig at være noget af det bedste der kunne ske for mig. Indtil da havde hverdagen bare drønet der ud af og jeg havde ikke tid til at mærke efter hvordan jeg havde det, men opsigelsen betød at jeg fik mulighed for at stoppe op og mærke efter hvad jeg gerne ville og hvad der kunne gøre mig glad i mit arbejdsliv igen, og det skulle ikke være endnu et kontorjob, hvor jeg ikke havde mig selv med.

Jeg har altid dyrket ”lopperier”. Jeg har boet 25 år på Sjælland – 10 år i København og 15 i Kgs. Lyngby – og her er der jo for alvor gang i diverse loppemarkeder og secondhandbutikker. Så efter, vi flyttede tilbage til Aarhus for tre år siden, har jeg syntes, det manglede lidt – især i Egå/Risskov, hvor der generelt er et lille udvalg af butikker.

Skæbnen ville, at mens jeg tog et digitalt marketingkursus hos Bigum & co, blev det lokale ledigt, jeg havde gået og luret lidt på. Jeg tænkte, at det ville være oplagt til et reoludlejningskoncept som det, jeg havde i tankerne. Og så var der ikke så meget betænkningstid.

Min mand var med på ideen, og vi overtog lokalet i november – oveni min eksamen i digital marketing.  Det var en lettere kaotisk periode, men vi kom i gennem det. Og vi fik malet og indrettet butikken, så jeg kunne åbne den 4. december 2020.

Jeg fik en forrygende start. Alle 50 reoler blev booket lynhurtigt, og jeg havde masser af købende kunder i butikken.

Men så kom nøste runde af Corona-nedlukningen. Og der stod jeg så med en spritny butik, 50 lejere, og ingen kunder, der måtte shoppe hos mig. Det var et hårdt slag. Og det krævede, at jeg måtte hive mig selv op og tro på, at jeg nok skulle komme igennem det.

På sin vis følte jeg mig stærk, fordi jeg ud fra den gode start vidste, at konceptet holdt, og at butikken havde sin berettigelse i området. Men jeg skulle pludselig tænke meget kreativt. Og outcome blev, at jeg endte med at stå i mit prøverum næsten hver dag i nedlukningsperioden for at vise styles frem, som jeg fodrede min voksende instagram-profil med.

Efter genåbningen er salget nærmest eksploderet, og jeg har fået mange skønne faste kunder samt en konstant tilgang af nye.

Jeg har alle reoler udlejet frem til juli – og føler for første gang i meget lang tid 100% trivsel i mit arbejdsliv.

Har du oplevet, at en fejl har ført til en succes?

Nej, men en fyring har ført til en personlig succes for mig!

Hvad har været det sværeste ved at starte op?

Jeg synes, det har været svært at:

  • Overskue alle processerne og at finde ind til et helt klart koncept
  • Vælge ideer fra, som jeg egentligt troede, jeg skulle løbe med, men som ikke gav mening alligevel
  • Ikke have timer nok i døgnet til at nå det hele.

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

  • Glade kunder – både lejere og købere! Jeg elsker at levere sublim service og at hjælpe folk på vej stilmæssigt, så de går glade ud af døren med poserne fyldt med ting, de bliver glade for.
  • At få konverteret noget, der ikke bliver brugt hos én ejer, til noget, som andre bliver lykkelige for.
  • At det giver så meget mening med genbrug, for vi har faktisk produceret nok skønt tøj til, at vi kan klare os. Så det miljøbevidste princip er også vigtigt for mig.

Har du måttet opgive noget for at være selvstændig?

Jeg har selvfølgelig måtte opgive løn i flere måneder, men det begynder at komme nu, samt sikkerheden i at have en god fast stilling med en god løn, sundhedsforsikring og pension.

Nu bærer jeg det hele selv, og det er selvfølgelig hårdt i den her opstartsperiode. Men jeg vil hellere vælge at leve med den usikkerhed og finde glæden i at arbejde for mig selv. Det gør hverdagen 100 gange sjovere.

Jeg bruger naturligvis også rigtig meget tid på min butik, på sociale medier osv – og det kan familien selvfølgelig også godt mærke.

Hvad er det bedste råd, du har fået, som har hjulpet dig med at nå dertil, hvor du er i dag?

At det er super vigtigt at have en rød tråd i sin SoMe-strategi, så din virksomheds dna skinner igennem.

Hvad er dit bedste råd, til andre kvinder som gerne vil starte som selvstændige?

Do it!

Jeg er normalt pleaser-typen, der altid tænker på andre først.

Så Ellies Closet har været en udsædvanlig rejse for mig, fordi det er noget, jeg har gjort for MIG og ingen andre.

Jeg har helt egoistisk lyttet til mig selv, og hvad jeg tænkte kunne være fedt for mig i mit arbejdsliv. Det anbefaler jeg alle at gøre.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Butikken åbner kl. 11 tirsdag til fredag.

Jeg starteder dagen med at gå en tur med vores lille hund Ellie. Derefter tager jeg i butikken for at gøre klar til dagen.

Mandag er butikken lukket, og her bruger jeg tiden på at lave masser af SoMe-opslag til min instagram-profil, som er min salgskanal ud til kunder i hele Danmark.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Jeg bliver virkelig inspireret af Andrea Elisabeth Rudolph.  Hun er bare lavet af noget helt særligt, og hun er virkelig en ildsjæl.

Hun giver meget af sig selv, er meget autentisk og virker til at være helt nede på jorden. Det er noget der tiltaler mig meget.

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

Jeg bruger Instagram meget aktivt.

Jeg henter dels masser af inspiration på Instagram, og så bruger jeg det arbejdsmæssigt til at vise tøj frem.

Hvad er dit favoritcitat/motto/ordsprog?

Keep going!

***

Hvis du trænger til at få noget nyt og lækkert i din garderobe eller til at få ryddet op i dit eget klædeskab på en bæredygtig måde, kan du læse meget mere om konceptet på www.elliescloset.dk 

 

Aren’t we all preloved ?

Website:

www.elliescloset.dk

Instagram:

@elliescloset.dk

Kontakt:

kontakt@elliescloset.dk

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S