Forfatter og stifter af nyibestyrelsen.dk

Laura Vilsbæk

“jeg kan stadig blive overrasket over, hvor meget energi, kreativitet og muligheder, der opstår, når jeg har følelsen af frihed. Det er klart den største driver for mig” 

Jeg ville ønske, at jeg havde kendt Laura Vilsbæk, da jeg var yngre, for jeg var ofte bange for at stille de dumme spørgsmål. Det er hun ikke – tværtimod. Nedenfor kan du læse et interview om hendes spændende rejse, som også handler om at tage chancer og sige pyt.

Navn: Laura Vilsbæk

Titel: Indehaver og forfatter

Alder: 43 år

Virksomhed: Nyibestyrelsen.dk

By: Skanderborg

Hvad er dit nuværende  forretningskoncept

Først og fremmest var jeg træt af hamsterhjulet og trængte til mere frihed og fleksibilitet i mit liv. Jeg har altid arbejdet meget, og det gør jeg stadig, men nu gør jeg det i eget navn og kan selv bestemme mine opgaver oghvor og hvornår, de skal løses – og det gør bare en kæmpe forskel.

Nyibestyrelsen.dk opstod, efter jeg selv havde fået mine første 3 bestyrelsesposter. Jeg var 38 år, soloselvstændig, gik i blomstrede kjoler og havde en uddannelsesmæssig baggrund som cand.mag. i Religionsvidenskab – ikke just prototypen på et bestyrelsesmedlem.

Måske derfor var det nemmere at spørge mig: Hvad laver man egentlig? Hvad gjorde du? Har du så ikke et kæmpe ansvar?

Og alle de gode spørgsmål fortjente nogle gode svar, så jeg oprettede Nyibestyrelsen.dk og begyndte at besvare alle de gode spørgsmål dér. Jeg fandt ud af at der var et kæmpe behov for at nuancere og afmystificere bestyrelsesarbejdet. Bringe det ned på jorden, gør det konkret, jordnært og mere letforståeligt. Og det er så primært det, jeg arbejder med i dag.

Hvad har været din største udfordring?

At huske at tjene penge mens jeg laver noget, der dybest set er en brændende mission om at få langt flere forskellige profiler ind i de danske bestyrelser.

 

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

Succes for mig at være glad hver evig eneste dag, og det er også noget af det, jeg er mest stolt af ift. min forretning. At den gør mig glad.

Derudover er jeg stolt over at jeg har en bæredygtig og god forretning, og at jeg kan kombinere et super spændende arbejdsliv med en masse vigtige Pro Bono-aktiviteter og et familieliv med min skønne mand og mine 2 drenge.

Hvad er det bedste råd, du har fået, som har hjulpet dig med at nå dertil, hvor du er i dag?

Det var nok det, min far skrev i min poesibog, da jeg var lille (ja, jeg er gammel nok til poesibøger):

Har du en sten i din ene sko – vær glad for der ikke er to. Det har jeg helt klart med mig i alt. Jeg ser altid lyst på tingene, finder en forklaring, rejser mig igen, hvis jeg er faldet. Op igen og skidt pyt er gode ord i mit univers.

Hvilket råd vil du give til andre kvinder, som ønsker at starte som selvstændige?

Overvej, hvad der driver dig. For mig var det helt klart frihed, og jeg kan stadig blive overrasket over, hvor meget energi, kreativitet og muligheder, der opstår, når jeg har følelsen af frihed. Det er klart den største driver for mig.

Så find ud af, hvad der driver dig, og find ud af, hvor meget du skal tjene, for at du ikke får ondt i maven. Det gjorde jeg, og det giver ro. Min mand er socialpædagog, og selvom han laver noget af det vigtigste i verden, har han ingen høj indtægt, så vi skal bare holde vores faste udgifter nede og blive boende i det lille fine rækkehus. Så skal det nok gå.

Hvad gør du, når du mangler inspiration eller sidder fast?

Jeg tager 3 dage i skrivehi. Allerhelst på Ørslevkloster Arbejdsrefugium, men ellers i et sommerhus et sted i Danmark. Så skriver jeg. Jeg elsker at skrive, og idéerne vælter frem, når jeg har tid til at fordybe mig og bare skrive, skrive, skrive.

Faktisk skrev jeg ”Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt” på 5 intensive 3-dages ophold i skrivehi.

I mindre målestok og i dagligdagen giver jeg mig selv lov til at arbejde med de opgaver, der giver energi. Der er altid nogle opgaver, der kalder mere på mig end andre. Og så sker der altid noget ift. de ting, det var sværere at få hul på.

Hvad er dit favoritcitat/motto/ordsprog?

Come what may. Jeg er ret svær at vælte og ret god til at omstille mig til nye situationer. Hvis noget ikke blev som forventet, eller noget gik galt. Så finder vi også ud af det. Jeg tager gerne chancer og sætter nye ting i gang. Nogle gange lykkes det, andre ikke. Skidt pyt med det – bare processen har været sjov og lærerig. Fred med det. Videre.

Har du måttet opgive noget for at være selvstændig?

Betalt ferie og betalte sygedage. Hvis man tager fri, skal der være penge nok på bogen til en periode med nul-indtægt. Da jeg på et tidspunkt havde en hjernerystelse, kunne jeg se min opsparing forvinde lige så langsomt. Det kunne godt stresse, så nu er jeg totalt overforsikret på det område.

Jeg føler dog ikke jeg har opgivet kolleger og fællesskaber, som nogle ofte tror – for jeg har fået andre kolleger og andre fællesskaber med fx kunder, andre selvstændige og andre samarbejdspartnere.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Personligt min mand og mine børn. De kan og er alle sammen noget forskelligt fra mig, og jeg tanker så meget energi i vores lille fællesskab. Professionelt Sisse Fisker, som har skabt SMILfonden, hvor jeg er så heldig at arbejde i bestyrelsen. Sisse vil også ha’ et helstøbt liv, og så gør hun en kæmpe forskel for en hel masse familier, som virkelig har brug for det.

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

LinkedIn er helt klart mit foretrukne medie. Her deler jeg viden om bestyrelsesarbejdet, ligesom jeg også deler holdninger og efterspørger ny viden eller nye kontakter. Formatet passer mig godt, fordi man kan skrive en OK mængde tekst og bruge links. Derudover Twitter, hvor jeg henter faglig viden, og Instagram, hvor jeg forsøger at give et anderledes blik ind i bestyrelsesverdenen.

Har du oplevet, at en fejl har ført til en succes?

Hmm… Jeg laver et hav af fejl hele tiden, prøver ting af, tager chancer, sætter noget nyt i gang. Der er masser af ting, der ikke bliver som forventet. Ting, der ikke lykkes. Men jeg ser det nok ikke som fejl. Det er bare ting, der sker. Videre.

En fejl er fx at jeg at glemt at svare på en mail eller en anden henvendelse. Det er jeg aldrig stolt over, og her kan jeg klart gøre mig mere umage.

Red: Få også et par af Lauras gode råd om bestyrelsesarbejde i vores guides

Red: Få 25% rabat og fri fragt på et signeret eksemplar af “Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt” med dette link: https://nyibestyrelsen.simplero.com/purchase/108952-Du-behoever-ikke-hedde-Jens-og-gaa-i/coupon/CIRLCODE

 

Vil du vide mere om Bestyrelsesarbejde?

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S