Bæredygtig gentænker

Heidi  Fisker 

“Vi er vilde med at ‘fejle’ og eksperimentere.” 

Heidi og Søren er et kreativt par, som nyder at skabe ting sammen. Med en bæredygtig agenda genanvender de gamle materialer på nye måder. De driver deres virksomhed gentænk.dk ved siden af deres faste arbejde.

Heidi er typen, der altid er i gang med at skabe noget kreativt eller bygge noget nyt. Hun slapper simpelthen bedst af ved at være i gang med noget. Her kan du høre, hvordan hun og Søren får energi af at arbejde på deres drømmeprojekter i en hverdag, som også er fyldt med fem børn og to fuldtidsjobs.

Navn: Heidi Fisker

Titel: Cand. IT did + læreruddannet + iværksætter

Alder: 45 år

Virksomhed: Ejer gentaenk.dk med sin kæreste Søren

By: Århus

Hvad er dit nuværende forretningskoncept, og hvad er din ambition for din forretning?

I 2017 indrettede vi de første trætops-loger på SMUK, hvilket gav os modet til at udleve vores drøm om at skabe et site, hvorfra man kan købe unikt, bæredygtigt interieur.

Vi fik en super dejlig og positiv respons på de designs vi havde lavet til trætopslogerne, og vi mærkede glæden ved at skabe noget unikt og anderledes.

Vores vision er at gentænke ressourcer, og de materialer vi anvender er altid genbrugsmaterialer i en eller anden form. Vi anvender materialer som aflagt læder, gamle gulvbrædder, genbrugspap, aflagte tekstiler, bambus, gammelt jern, genbrugsfund i alle afskygninger og meget, meget mere.

Materialerne er gedigne, særegne og fulde af patina, og det er det næstbedste ved at vælge denne slags interieur løsning til sit hjem. Det bedste er selvfølgelig, at man på denne måde hjælper klimaet med at genbruge de ressourcer, der allerede er fremstillet / tilgængelige.

Vi nyder at skabe nye ting med vores hænder og vores mission er at kreere æstetisk, innovativt og ikke mindst bæredygtigt design. Vi er vilde med det rustikke og vi elsker nye udfordringer, så det var egentlig vores egen passion der gjorde, at drømmen blev realiseret.

Hvordan når du det hele? Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

En typisk dag består mest af alt af vores fuldtidsarbejde, men om aftenen og i weekenderne kan vi slet ikke lade være med at skabe fine ting til vores lille firma.

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

Succes er for os kendetegnet ved, at vi har glade og entusiastiske kunder. At det vi selv tror på og elsker, bliver imødekommet af andre.

Hvad er det bedste råd, du har fået, som har hjulpet dig med at nå dertil, hvor du er i dag?

Tro på det du brænder for. Hvis du selv synes det er lækkert er der helt sikkert andre, som tænker det samme.

Hvad gør du, når du mangler inspiration eller sidder fast?

Så kigger jeg på Instagram og Pinterest eller går en lang tur med hunden, så idéerne kan flyde frit.

Hvornår kunne du mærke, at du var landet på det rette sted?

Det kunne jeg mærke helt tilbage i 1997, hvor jeg for første gang udstillede noget, som jeg selv havde kreeret.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Der er ikke nogen specifik inspirationskilde for os, men på det personlige plan må det nok være min far, som kan håndtere mange forskellige maskiner og værktøj. Det er klart der vi gerne vil hen på den lange bane.

Har du oplevet, at en fejl har ført til en succes?

Det oplever vi ofte. Som udgangspunkt er der ikke noget der hedder fejl for os – vi oplever tit at ting, som ikke var helt planlagte, fører til helt nye idéer og muligheder. Vi er vilde med at ‘fejle’ og eksperimentere.

Hvad har været din største udfordring?

Det er helt klart at finde tiden til alle de fede projekter vi har inde i hovedet. Når man har er fuldtidsjob ved siden af skal der lige prioriteres og ikke mindst koordineres…men det er lysten, der driver værket!

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

Vi er både på Facebook og Instagram, og vi øver os i at lave de hashtags, som gør, at vi kommer ud til flest muligt. På vores hjemmeside har vi anvendt en ret smart feature, som gør, at vores Instagram feed hele tiden opdateres der også.

Hvad er dit favoritcitat/motto/ordsprog?

Vi har ikke som sådan noget favoritcitat/ordsprog, men vores motto er en slags livslektion fra solsikker, hvor vi forsøger at efterligne deres instinkt om konstant at søge (sol)lyset, få næring og vokse i skønhed og styrke.

Se Heidi og Sørens fine arbejde på www.gentaenk.dk

Vil du vide mere om Heidi & Sørens univers ?

Instagram:

@gentaenk

Kontakt:

kontaktgentaenk@gmail.com

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S