Din guide til en cool weekendtur i København

En perfekt weekend i København 

God shopping, hyggelige kaffebarer, charmerende restauranter og cool vinbarer. København har det hele.

Stina Rathsach Andersen har taget imod en af vores stafetter, og hun har lavet denne mini-guide til København. Det hele ser vildt godt ud, så du kan roligt begynde at lave din to do-liste til det næste weekend-getaway i København.

En af de gode ting ved København er, at distancerne er små. Så hvis du tager din cykel med eller lejer en, har du den fordel, at du både kommer nemt omkring, og at du kan mærke byens puls, når du cykler mellem de forskellige bydele.

Søerne i København forbinder faktisk flere bydele, og de er charmerende i sig selv. Så jeg vil anbefale, at du cykler eller går langs dem, når du skifter bydel.

Lad os starte et sted, som jeg holder meget af.

Nørrebro

Nørrebro har flyttet sig meget over de seneste fem år. Her finder du mange lokale, som prøver kræfter af med åbning af specialbutikker.

I mine øjne er der især tre gader, som skiller sig ud, og som er værd at tage et smut forbi. Jægersborggade er super trendy med originale brosten og skilte i identiske designs, der hænger over hver butik. Her finder du masser af charme i de hyggelige kaffebarer, vinbarer og keramikværksteder/butikker.  

Jeg plejer altid at slå et smut forbi Coffee Collective og starte ud med en god kop kaffe.

Karamellerietsom oprindelig er fra Bornholm, har også bosat sig her med et  lille kogeri. Så her plejer jeg også at komme forbi (min favorit er klart Bornholmsk Granit).

Vinterroiristen er et godt sted til at få et glas vin. Stefan, som står bag stedet, er super passioneret og har nogle meget spændende økologiske vine.

Fra Jægersborggade vil jeg anbefale, at du går gennem Assistens Kirkegård – den er smuk og et hyggeligere alternativ til Jagtvej.

I området finder man også mine to andre yndlingsgader, Ravnsborggade og Elmegade. Elmegade er lidt Nørrebros populære latinerkvarter og shoppinggade.

I 2018 blev den renoveret med bredere cykelstier, så trafikken er minimal. På gaden og de omkringliggende små gader er der mange spændende tøj- og skobutikker.

Her bliver du heller ikke snydt for hyggelige bagerier, cafeer og kaffebarer. Nogle af mine favoritter er Mirabelle (deres surdejsbrød og croissanter er noget for sig), Mad og Kaffe (tidligere Møller Kaffe og Køkken), Bæst, Kaf, Auto, Andersen & Maillard og Mæxico.

Bæst laver den bedste pizza

Ravnsborggade er kendt for teatre, musik og vinbarer samt second hand- og antikvitetsbutikker.

På både 20a og Bevar’s er der super god stemning om aftenen, og både mad og vin er lækkert. Går du en smule længere ned af Ravnsborggade finder du Tigermom på Ryesgade, som helt klart også er et besøg værd, hvis man er til det asiatiske køkken.

Østerbro

Østerbro er et af de mere rolige kvarterer i København, og her finder du mange børnefamilier. 

Sammenlignet med nogle af byens andre kvarterer, er Østerbro virkelig en oase med hyggelige områder, hvor du kan tusse rundt og kigge på butikker samt udforske de forskellige mad- og drikkesteder.

Et besøg forbi Juno the Bakery er klart en anbefaling værd. De laver nogle af de bedste kardemommesnurrer (det er jeg dog ikke ene om at synes, så køen kan godt være lang).

Et hyggeligt sted med god vibe om aftenen er Bopa Plads. Her kan du blandt andet sætte dig på Pixie. Stemingen er super god – dog bærer maden mere præg af traditionel cafémad.

Længere henne, i en sidegade til Nordre Frihavnsgade, kan du også finde Souls, som er en super lækker vegansk café. Både deres smoothies og burgere er virkelig lækre.

Hønen og ægget har et fedt madkoncept på Øster Farimasgade – her er menukortet bygget op på retter med fjerkræ og æg. De har dog også en ret lækker hjemmelavet rabarberjuice.

Gro Spiseri er et unikt spisested, som helt klart også skal prøves. Konceptet er brug af lokale råvarer. Det hele er økologisk. Og så er der bare super hyggeligt.

Derudover byder Østerbro også på lækker mad Hos Fischer og Aamanns (smørrebrød).

Red.: Når du er på Østerbro, må du ikke misse følgende to butikker: OZ & Pourquoi.

VESTERBRO

Vesterbro er et af mine favoritområder, da det virkelig har flyttet sig meget de seneste par år. De lidt mere ”dodgy” butikker på Istedgade bliver stille og roligt erstattet af økologiske bagere, spisesteder, kaffebarer og vinbarer.

Af gode kaffebarer kan du prøve Navnløs, Riccos, Kaffeslaberasen eller Enghave Kaffe – der er masser af dem!

INDRE BY

Dette område bæger selvfølgelig præg af, at der er mange turister (specielt om sommeren), så der er nogle gange lidt langt imellem snapsene, når man skal finde de gode spisesteder og caféer. Men de er der.

På morgenmadsfronten serverer Buka bageriStore Kongensgade noget super lækkert brød og rigtig gode kager. Derudover kan du også være sikker på at få en Insta-venlig og god morgenmad på Atelier September, Apollo Bar, Sonny og Sanders Hotel.

Prøv nordsøkøkkenet på Barr

En gåtur langs kastellet og langs havnen mod Skuespilhuset kan også noget. Her kommer du både et smut forbi Løgismose deli (som har tonsvis af fristelser!), Amalienborg, Marmorkirken og en flot udsigt til Operaen. Ved Skuespilhuset ligger Ofelia Plads, som helt klart er et besøg værd om sommeren. Der er proppet med mennesker, men god stemning – og du kan altid finde en plads.

Til middag er der altid god stemning og lækker mad på Barr, Barabba, Pluto, Bistro Boheme (klassisk fransk og måske lidt til den dyrere side).

TorvehallerneIsraels Plads er også et besøg værd – boderne er super lækre med hver deres delikatesser, hvor du kan få alt fra smørrebrød til sushi og salater. Det er til den dyre ende, men det bærer præg af en super god stemning.  Lækre burgere to-go kan også findes hos Gasoline Grill (lige overfor Pluto på Borgergade). Eller prøv Nomas verdenskendte burgere i de gamle 108 lokaler (POPL, Strandgade 108).

Drinks på Curfew på Vesterbro

I Kødbyen er der altid liv (specielt fra om eftermiddagen og til solen står op). Der er mulighed for lækkert smørrebrød på Fleisch, god italiensk brunch på Mother eller en god kaffe og bolle hos Prolog.

Restaurant Gorilla har fordelen ved at være den sidste restaurant, der får solen, inden den går helt ned – det kan noget en sommeraften. Betjening og mad er god, og de kan lave en formidabel Espresso Martini. Andre alternativer til cocktails er barerne Lidbkoeb og Curfew (husk at bestille bord her!).

Værnedamsvej er bestemt også et besøg værd. Det er en lille gade, men den rummer mange hyggelige butikker. Og så ligger den lige op til verdens mindste hotel, Central Hotel (Tulinsgade) – det har kun ét enkelt værelse. Les Trois Cochons er lækkert til både et besøg over brunch eller til middag. Hart Bageri på Gammel Kongevej er bestemt også et besøg værd.

Der er masser af gode spisemuligheder. Er du til det italienske køkken, kan Mangia, Polly og Enomania blandt andet anbefales.

Er du mere til det franske køkken, er en af mine favoritter og stamsted Melee (storebroen Anarki er også super lækker) – super betjening, afslappet og bundsolid fransk mad. Vinkortet er stort, og på trods af, at det er domineret af franske vine, er priserne fair.

Når nogle af kalorierne skal forbrændes, vil jeg klart anbefale en gåtur i Frederiksberg Have. Her er altid så smukt, og der er også mulighed for et smugkik til blandt andet elefanterne. Er man ikke helt mæt endnu, er den nyåbnede Fasangård et besøg værd. Det er et af Claus Meyers nye projekter og super lækkert.

Skal turen forlænges en smule, kan du smutte over i Søndermarken (det kræver kun, at du krydser Roskildevej). Det bærer lidt mere præg af skov, og der er mulighed for at besøge Cisternerne. Og sidst men ikke mindst – når du alligevel er i nærheden – så har Carlsberg Byen åbnet op for et helt fantastisk Wellness & Spa i gamle antik og romersk stil, Aire.

Denne guide er venligst lavet af  Stina Rathsach Andersen.

Billederne som vi har brugt i guiden, er alle lånt på stedernes insta-profiler

Februar 2021.

Tak til Stina Rathsach Andersen, som har lavet denne guide.

Not from Paris – Madamme

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S