Drømmer du om at blive en

Digital nomade?

Drømmer du også om at blive en digtital nomade, der kan arbejde overalt, hvor der er WiFi – og starte dagen med en croissant fra det lokale patisserie?

Jeg gør!

Mine børn går i skole i Aarhus, og jeg har et arbejde med en del mødeaktivitet. Derfor kan jeg ikke bare pakke tasken og flytte til Paris i 2-3 måneder. Men jeg drømmer om at leve et mini-nomadeliv, hvor jeg i ganske korte perioder kan arbejde i fx Paris eller Stockholm. Og det burde godt kunne lade sige gøre.

Med et fleksibelt arbejde bør det både være muligt at sætte valuta ind på den metale og den fysiske konto, samtidig med at vi også vokser som mennesker.

For mig kommer inspirationen ofte snigende, når jeg rejser ud. Jeg får på en eller anden måde skærpet sanserne, når der er nye lyde, nye smage og nye visuelle oplevelser omkring mig. Og derfor får jeg altid alle mulige ideér, når jeg er uden for mine vante omgivelser. Oplevelserne giver mig inspiration.

Så blandt andet derfor drømmer jeg om at sidde i en lille lejlighed i Paris og spise min croissant, inden jeg starter på dagens opgaver.

En rigtig digital nomade tager ud i længere tid af gangen og kan arbejde i hele verden. De er ikke afhængige af at arbejde et bestemt sted, for det eneste, de har brug for, er i princippet en computerskærm, en god wifi forbindelse og god kaffe. Og så er det naturligvis også en fordel at have sparet lidt op, inden man tager af sted, så man har råd til at komme i gang med nomadelivet.

 

Kontorhoteller

På det nære og mere tilgængelige plan er det også inspirerende at arbejde på forskellige caféer, hvor du kan se mennesker, der kommer og går i løbet af dagen. Og så er det oplagt at skifte hjemmekontoret ud – måske bare en gang i mellem – med et af de kontorhoteller, der heldigvis kommer flere og flere af i Danmark.

Jeg vil lige nævne to af de aarhusianske kontormiljøer.

THE HOUSE

Hos the House har de indrettet sig med mange forskellige arbejdsmiljøer – langborde, læderborde, arbejdsbåse m.v. – hvor du kan leje dig ind for kort eller længere tid. Du lejer ikke en bestemt plads, men får adgang til deres co-working-miljø, hvor du kan skabe en meget varierende arbejdsrutine, som passer til dit behov.

Deres *virkelig pæne* kontorfaciliteter kan benyttes på flere forskellige måder:

  • Køb et dagspas
  • Køb et klippekort med klip til 10 dage  
  • Lej dig ind for 1/3/6/12 måneder og opefter

Der er også et cafemiljø og mødelokaler i forskellige størrelser, som du også kan leje på time- eller dagsbasis.

Men der, hvor de skiller sig mest markant ud, er med deres kreative Lab. Det er et lokale, som er fyldt med indretningsmaterialer – herunder materialepakker fra trendsættende møbelproducenter, en kæmpe palet af tekstiler, læder, tæpper, farver, laminater m.v. Det er et oplagt legeværelse til arkitekter, designere og indretningsarkitekter.

Find dem her : The House, Ryesgade 8, 8000 Aarhus C

Lynfabrikken

Lynfabrikken har siden 2002 været et godt bud på et inspirerende kontorfællesskab for kreative sjæle. Den ligger i en cool gammel fabriksbygning i hjertet af Aarhus og består af et kontorhotel (hvor du kan leje dig ind til en fast, men billig månedsleje) og en hyggelig, uformel café, hvor du kan sidde og få en kop kaffe, mens du arbejder eller holder et møde.

Derudover kan du leje mødelokaler i forskellige størrelser.

Heimat Studio, som er det største mødelokale, er et fantastisk lokale med rustikt beton-look til fx kollektionsfremvisning, et kreativt arbejdsmøde eller fotoshoot.

Se priser m.v. på deres hjemmeside.

Find dem her: Vestergade 49, 8000 Aarhus C

Kender du andre nomade-steder?

Skriv gerne til mig, hvis du kender et unikt sted eller et arbejdsspot, som du mener, at andre har brug for at høre om

Du kan fange mig på: kristine@girlcode.dk

Følg med på instagram, hvor vi deler nye posts

Instagram:

@girlcode_dk

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S