Ejer af Pilates-studio

Charlotte Thingvad

“Tro på din drøm og spring ud i det – uden faldskærm. Jeg ser desværre mange knække nakken, da de starter op på deltid “

Charlotte er virkelig en arbejdsbi som samtidigt formår at fremstå rolig og afbalanceret. I det her meget ærlige interview kan du få nogle inspirerende råd til hvordan du får succes som selvstændig, bl.a. påpejer Charlotte at man skal turde tage springet 100% når man starter op som selvstændig.

Navn: Charlotte Thingvad

Titel: Ejer af Free Spirit Pilates i Risskov

Alder: 43 år

Virksomhed: www.freespititpilates.dk

By: Risskov

Jeg startede Free Spirit i 2011, da jeg selv havde fået en stor passion for Pilates-træning. Efterfølgende arbejdede og videreuddannede jeg mig inden for Pilates. Jeg har uddannet mig inden for forskellige af de større Pilates-mærker såsom Stott og Peak Pilates.  I 2013 åbnede jeg mit studio i Risskov, og der har jeg været siden.

Jeg har en baggrund som professionel danser. Siden barnsben har jeg danset ballet, moderne dans, hip hop mm. Interessen for krop og bevægelse har altid været der.

Efter fødslen af mine to dejlige døtre gik der dog ikke længe, før jeg blev syg, og det var ret slemt – så slemt, at jeg ikke troede, jeg overlevede det. Heldigvis rejste jeg mig igen – mest pga min viljestyrke – og her blev yoga og pilates en stor del af min rehabilitering. Jeg trænede selv, og fra ikke at have haft kontakt til min krop igennem min sygdom, følte jeg pludselig med disse træningsformer, at jeg genvandt kontrol, kontakt og fordybbelse til mig selv igen.

Jeg har altid trænet hårdt, presset mig selv til det yderste i alle disipliner, og jeg formår at føre mig selv derhen, hvor jeg ønsker at være.

Igennem min sygdom ville min krop bare ikke det samme som mit hoved, og her var Pilates en bro til at genfinde mig selv og bygge min indre styrke op igen.

Det hele handlede om accept og om at lytte til min krop. I dag er jeg stærkere end nogensinde. Disse træningsformer fasinerede mig, og jeg ville give gaven videre, udforske forbindelsen imellem krop og sind.

Detaljerene i Pilates-systemet er helt unikke. Der kræves meget af både underviser og elev for korrekt udførelse. Det kræver forståelse, og at du arbejder seriøst med din egen krop på det niveau, du er på – og ikke kun som et hold, der efterligner instruktøren. Der er levels inden for systemet, og det motiverer mig meget at følge mine elevers progression, men også samtidig min egen. Man bliver aldrig færdig her.

I mit liv med anden sport som danser er jeg altid nået til tops. Jeg vandt balndt andet danmarksmesterskabet i dans, så og valgte jeg efterfølgende  at forlade det studie, jeg var tilknyttet, for nu var der jo ikke mere at lære der.

Jeg er dårlig til at stagnere og accepterer ikke altid et nej, hvilket nok er årsagen til, at Free Spirit overhovedet blev til noget.

Tanken bag Free Spirit er at lave et studio, som inspirerer alle til at finde deres eget Free. Mange beskriver oplevelsen som ”mig-tid”. Der er plads til forskelligheder på alle hold, og det favnes af instruktørteamet, som også er en farvepalet af sjove personligheder.

Jeg ønskede mig – og fik – et fristed, som giver medlemmerne en luksusoplevelse inden for træning. De skal bare komme og tage imod, nyde en ny og spændende træningsoplevelse hver gang. Den kan intagere med de andre medlemmer, hvis de vil, eller bare nyde tiden væk fra familieliv, arbejde m.m.

Mange af medlemmerne kommer fra Risskov. Derfor er der lidt klubstemning, når man mødes på de samme hold. De er dog alle åbne for nye udefra, som hurtigt bliver en del af hyggen. Og jeg nyder virkelig at stille mig tilbage og lytte til summen af glade kunder, som sludrer før og efter timerne.

Jeg føler mig enormt heldig!

Hvad giver dig energi?

Jeg er jo lidt af en arbejdshest, og tit tager jeg nogle lange seje træk, hvor jeg får udrettet en masse. Pause og inspiration er dog vigtigt for mig, og sammen med min kæreste tager vi med mellemrum ud og gemmer os i naturen.

Især den magiske skov i Fontainbleu Frankrig  har vi besøgt meget. Her ligger vi i telt og klatrer ude på stenene. Min kæreste og jeg er super gode til at nyde livet sammen når vi har fri. Jeg er så privilegeret, at vi glædes ved mange af de samme ting og er lige nyforelskede.

Udover det glædes jeg jo ved at lykkes og ved at se mine medlemmer, instruktører og mine følgere lykkes i det univers, jeg har skabt.

Mine to piger Marica og Sofia giver mig den største energi. At følge deres udvikling fra børn til selvstændige unge damer gør mig så stolt. Så ved jeg, at jeg må have gjort et eller andet rigtigt.

Hvad har været din største udfordring?

Det har ikke været en nem rejse hertil. Det koster at prioritere at bygge en forretning op fra bunden, især opstarten hvor alle sagde nej, både banker og omgivelser. Jeg havde min støtte i min familie, som til tider måtte undvære en mor og leve lidt skrabet.

Men ellers valgte jeg jo bare at gå efter det uden at se mig tilbage, og derfor blev jeg nok  humlebien, som fløj, men ikke burde kunne det.

Jeg har også af flere omgange gået i samarbejde med de helt forkert partnere. Her endte jeg med en stalker på nakken og måtte sidde alene i retten gennem to konkurser med andre selskaber, som uden tvivl ikke kunne køre pga. det giftige partnerskab.

Jeg åbnede og lukkede et Free Spirit-studie mere i Silkeborg, som jeg hurtigt måtte konkludere ikke var det rigtige for mig.

At være større, have mere er ikke succes for mig.

Jeg måtte gå på kompromis med den måde, jeg ønsker min kundeservice og min klasser skal køre på. Jeg havde simpelthen ikke tid nok. Da det endelig var lukket og afsluttet, kunne jeg igen nørde og nusse om Risskov – mit hjertebarn.

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

Succes er at kunne stå inde for det, jeg laver, og at skabe glæde omkring mig. Jeg bliver glad for træningshistorier om nogen, som går sundere fra os.

Jeg har haft flere kunder, som er kommet med beskeder fra deres behandlere eller læger om, at deres ryg aldrig bliver bedre, at de skal opereres eller at de aldrig kommer til at løfte arme over skulderhøjde igen. Så er de gået fra Free med deres arme løftede over hovedet, er sluppet af med migræneanfald, har undgået operationer mm.

Pilates-systemet kan bare noget, og jeg kan blive helt ydmyg over, at jeg kan give så vigtig en gave videre. Det motiverer mig meget til at fortsætte.

Hvad er det bedste råd, du har fået, som har hjulpet dig med at nå dertil, hvor du er i dag?

Hm, jeg kunne godt have brugt lidt flere rådgivere på min vej. Men mine tætteste har jo sagt; ”aldrig giv op.” Og det betyder meget.

Hvilket råd vil du give til andre kvinder, som ønsker at starte som selvstændige?

I høj grad at de skal tro på deres drøm! Og hvis de springer ud i det, er de nødt til at gøre det 100% uden faldskærm. Jeg ser desværre mange knække nakken, fordi de tøver og prøver på deltid og lidt hist og pist for deres sikkerhed.

Jeg ved, at da jeg smagte lidt blod i min mund, accelererede jeg bare for at lykkes. Man skal selvfølgelig passe på sig selv, og det er ikke for alle. Men vil du det nok, er det for dig.

Hvad gør du, når du mangler inspiration eller sidder fast?

Jeg søger meget inspiration ved at rejse til andre studier ud i verden eller følge uddannelser m.m. I det små er vi jo så heldige i dag med YouTube og Instagram. Her kigger jeg meget efter, hvad lignende træningsudbydere tilbyder.

Hvad er dit favoritcitat eller motto?

Jeg ved ikke, om jeg har et favoritcitat, men jeg kan meget godt lide det her: 

”De to vigtigste dage i dit liv er den dag, du blev født, og den dag, du forstår hvorfor.” – Mark Twain

Jeg synes, at jeg har ledt og følt mig ved siden af meget af mit liv. Og følelsen af at ”komme hjem”, lande der, hvor man skal være, og forstå hvad man skal i det her liv, er uvurdelig.

Har du måttet give afkald på noget for at være selvstændig?

 Jeg blev skilt undervejs, da vi udviklede os i hver vores retning – og ja, det var hårdt ved ægteskabet at være selvstændig, Men i dag takker jeg min eksmand for al den støtte, han gav mig, og fordi han byggede studiet op med de bare næver sammen med mig.

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Min mor er en stor inspirationskilde for mig – og for mange andre. Hun arbejder med socialt udsatte og er den, der rydder op i samfundet. Hendes telefon er aldrig slukket, og det at hjælpe mennesker er hendes livs passion. Som barn var jeg vant til at have hjemløse siddende til jul, omsorgssvigtede unge piger boende i perioder m.m. At se hende med et hjerte så stort, dele kærlighed ud og altid være den stærke kvinde, der løfter og står i front, har helt klart påvirket mit liv og været en enorm inspiration. Selvom det også af og til er hårdt at ville alting selv – men det er helt klart hende jeg har det fra.

Hvilke sociale medier bruger du? Instagram & Youtube

Vil du vide mere om Free Spirit Pilates?

Website:

https://www.freespiritpilates.dk

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S