Ejer af A FAIR AGENCY & Partner i Moneypenny & more

Ann-Christina

 “Budskabet var især, at hvis vi kan finde ud af det, kan andre også”

Ann-Christina Lykke Motzfeldt er partner i Moneypenny and more, som har over 46.000 medlemmer alene i Danmark. Sammen med Linnea Schmidt hjælper hun kvinder med at komme i gang med at investere i aktier.

Lige nu er de aktuelle med bogen ‘Alt du skal vide om børneopsparing’. Her fortæller Ann-Christina om sine virksomheder.

Navn: Ann-Christina Lykke Motzfeldt

Titel: Ejer af A FAIR AGENCY og partner i Moneypenny and More

Alder: 45

Uddannelse: Art Director

Virksomhed: A FAIR AGENCY

By: Rønde

Hvordan opstod ideen til Moneypenny and More?

Jeg begyndte at investere i aktier tilbage i 2008, og interessen er vokset stødt gennem årene. Men jeg savnede andre kvinder at snakke om aktier med.

I 2016 startede min businesspartner Linnéa Schmidt Facebook-gruppen “Moneypenny – kvinder som investerer”. Jeg var lykkelig, da jeg fandt gruppen et lille års tid senere, for det var lige sådan noget, jeg selv havde søgt efter i flere år.

Linnéa er svensker og kom til Danmark på grund af kærligheden. I Sverige var hun vant til en mere udbredt aktiekultur. Hun havde investeret et par år og havde været en del af en stor svensk investeringsgruppe for kvinder. Da hun kom til Danmark, kunne hun ikke finde noget tilsvarende og startede derfor Moneypenny op.

På det tidspunkt, hvor jeg kom ind i Moneypenny-gruppen, var der omkring 600 medlemmer. Jeg meldte mig til en aktiecafé på DOKK1 i Aarhus, hvor jeg mødte Linnéa første gang. Vi klikkede rigtig godt og fandt hurtig ud af, at vi ønskede det samme: Nemlig at udbrede til mange flere kvinder, at de kan få deres penge til at vokse ved at investere.

Budskabet var især, at hvis VI kan finde ud af det, kan alle andre også.

Vi drømte begge to om at lave investeringsprodukter, der var designet til kvinder. Altså noget helt andet materiale end det, man hidtil havde set, som var præget af mænd i jakkesæt og grafik i mørkeblå og sorte farver.

Og det blev starten på firmaet Moneypenny and More. Vi startede med at bygge en hjemmeside og blog op med artikler, som vi selv skriver, samt en webshop med små digitale produkter, inspiration og meget mere.

Vi begyndte derefter at holde foredrag, og vi skrev også en e-guide, som kunne hjælpe andre interesserede hurtigt igang. E-guiden har været en kæmpe succes og sælger fortsat rigtig godt.

Her i september 2021 er vi oppe på 46.100 medlemmer, så vi er vokset ret meget på ganske få år. For tre år siden startede vi også en norsk Moneypenny-gruppe, og her er der nu 35.800 medlemmer.

Det er virkelig fantastisk givende at følge så mange seje kvinder i vores grupper og høre om deres succesoplevelser med at få startet deres pengerejse op, blive mere bevidste om deres økonomi og arbejde mod større finansiel uafhængighed.

Vi ønsker begge at kunne skrue endnu mere op for aktiviteterne i fremtiden, og vi vil gerne kunne dele endnu mere viden ud til endnu flere kvinder.

Ann-Christina & Linnéa laver investeringsprodukter designet til kvinder

Udover Moneypenny and More driver du reklamebureauet A FAIR AGENCY. Hvordan holder du worklife-balancen med to virksomheder? Og hvordan lader du op?

Ja, der er i hvert fald rigeligt at se til! Både Linnéa og jeg kunne begge godt bruge endnu flere timer i døgnet! Vi har brugt så meget tid, vi overhovedet kunne ved siden af vores arbejde. Linnéa har arbejdet fire dage om ugen som kræftforsker på Aalborg Sygehus, så hun har bare haft én fast dag om ugen til Moneypenny – plus aftener og weekender. Og så har hun også fået to skønne piger, mens jeg har kendt hende. Hun er på barsel lige nu, så det giver selvfølgelig sig selv, at tiden nogle gange er lidt begrænset.

Jeg er selvstændig med mit reklamebureau, så min tid er meget flydende og fleksibel. Jeg kan nemt tilpasse det og arbejde med Moneypenny imellem opgaver fra mit bureau.

Nogle gange er døgnets timer fyldt ret godt op med arbejde fra begge virksomheder. Men jeg føler mig meget priviligeret, for begge dele er mine hobbyer, som jeg arbejder med.

Og så arbejder jeg jo for mig selv og min egen drøm. Jeg elsker fleksibiliteten og friheden som selvstændig, og jeg vil ikke bytte det for færre arbejdstimer for en arbejdsgivers drøm.

Jeg kunne godt blive bedre til at lade op. Jeg prøver blandt andet at gå nogle små ture i naturen og meditere. Men den bedste er tid sammen med min mand og mine tre skønne, store bonusbørn, som vi hygger og har det sjovt med.

“Jeg har sådan en popcornhjerne, der hele tiden er fyldt med ideer”

Har du oplevet, at en fejl har ført til en succes?

Ikke direkte – men jeg har lært af uheldige oplevelser. For eksempel har jeg haft kunder, der er gået konkurs og har efterladt mig med ubetalte regninger.

Og meget uheldigt havde jeg en kunde, der pludselig blev syg af kræft og døde meget hurtigt. Hun efterlod mig også med mange måneders arbejde, som jeg havde givet hende kredit på.

Det har lært mig at blive bedre til at få hevet penge hjem og at være bedre til at skrive fakturaer.

Jeg er begyndt at tilbyde rabat på klippekort, for at på den måde få forudbetaling for mine ydelser.

Så idag kører det bedre, og der er klarere linjer fra starten. Men det har været læring på den hårde måde!

 

Hvad er succes for dig – og hvad er du mest stolt af?

Succes for mig er faktisk at være selvstændig. At jeg skaber mit eget job, og at jeg kan leve af det.

Begge mine forældre er klassiske for deres tid. De arbejdede begge i næsten 40 år for samme virksomhed, indtil de gik på efterløn. Så det har aldrig ligget i kortene for mig, at det var en mulighed at blive selvstændig. Tværtimod er det nok et endnu sværere skridt at tage, fordi det er så ukendt – og ikke mindst virker usikkert. Men jeg har altid været ekstra draget af at læse artikler og bøger om selvstændige, og jeg synes, at folk er så mega seje, at de kan leve af det.

Jeg har altid placeret selvstændige på en piedestal. Jeg drømte om at blive selvstændig, men tænkte, at det nok var svært at leve af. Derfor er jeg faktisk ret stolt af mig selv – over at stå der i dag.

Hvilket råd vil du give til dig selv, hvis du skulle starte op i dag?

Jeg har et problem med, at jeg rigtig gerne vil kunne alt selv. Og jeg er super stædig. Men det er en tidsrøver at have en finger i alt selv – alle systemer, platforme, hjemmeside, regnskab osv. Det er tid, der går fra noget andet godt, der kunne tjene mig flere penge.

Så jeg kunne godt tænke mig at have startet med at outsource lidt mere.

Da jeg gik fra ansat til selvstændig, ville jeg gerne væk fra daglige rutiner, fordi jeg elsker fleksibilitet og frihed. Men nu kan også mærke modpolen: at ingen rutiner og ingen struktur heller ikke er det endegyldige svar.

En gylden mellemvej med lidt struktur og enkelte gode rutiner ville have været godt fra starten.

 ‘Alt du skal vide om børneopsparing’ udkommer i oktober 2021

I har lige skrevet en bog om børneopsparing, hvordan har i grebet den proces an?

Linnéa har drømt om at skrive den bog i flere år. Så da hun blev gravid med barn nummer to, skulle det være.

Sammen med en tidligere kollega, der var med på ideén, og som også investerede og var gravid med nummer tre, gik hun i gang med at researche. De spurgte både i Facebook-gruppen og på vores Moneypenny and More Instagram-profil, hvad folk gerne ville vide om opsparing og investering til børn. Her fik de vildt mange gode spørgsmål og problematikker, som folk var stødt på – og måske endda gået i stå på. Plus en masse usikkerheder om skat og hvilke produkter, man kunne vælge.

De brugte flere måneder på at ringe rundt til de 11 største banker i Danmark samt til Nordnet og SKAT adskillige gange for at få klare svar og få dobbelttjekket al information.

Efter adskillige korrekturrunder var det min tur til at hoppe med på projektet.

Jeg fik det lange dokument og layoutede bogen på 188 sider med grafer, figurer, illustrationer og meget mere. Efter adskillige korrekturgange kom vi endelig i mål, så jeg kunne sende den til tryk, og vi kunne begynde et presale.

Vi får bogen i hænderne i starten af oktober 2021 efter otte måneders godt teamwork. Og vi glæder os til at sende den ud til de mange, der allerede har sikret sig et eksemplar.

Moneypenny har p.t. over 46.000 medlemmer i Danmark

Hvem bliver du inspireret af – professionelt og personligt?

Der er jo rigtig mange forskellige seje personligheder, der er med til at inspirere mig. Men på det daglige plan er det to personer:

Min business-partner Linnéa og min mand.

Linnéa inspirerer mig hver dag som business-partner og som investor. Vi ringer og skriver sammen mange gange om dagen. Hun er en kæmpe inspiration og bare så sejt og dejligt et menneske – den bedste businesspartner, jeg kunne ønske mig til Moneypenny.

Min mand er super skarp og fantastisk konstruktiv at vende udfordringer med. Han er min bedste sparringspartner, og jeg elsker simpelthen at snakke med ham. Han er også selvstændig med et ingeniørfirma og spørger også ofte mig den anden vej, om han må høre min mening på udfordringer, som han støder på. Selvom vi stort set er sammen hele tiden, fordi vi begge arbejder hjemme meget af tiden, kan vi alligevel bruge flere timer på at snakke sammen, hvis en af os kører i bil en dag. Vi har et helt fantastisk bånd, som jeg er utrolig taknemmelig for.

Vi gør hinanden klogere hele tiden, – på business, på livet og på hinanden

Hvad gør du, når du mangler inspiration eller sidder fast?

Jeg ELSKER Pinterest, når jeg skal finde inspiration. Der findes så mange lækre billeder, at jeg bare skal søge en lille smule – så har jeg straks en masse ideer. Med mange års erfaring lærer man jo også hvilke redskaber, der kan få én igang. Hvordan man ligeså stille kan starte den kreative proces og begynde at skitsere nogle forslag ned, så der danner sig nogle billeder og nye ideer ud fra det.

Men jeg mangler faktisk sjældent ideer. Jeg har sådan en popcorn-hjerne, der hele tiden er fyldt af ideer. Jeg prøver at skrive dem ned. Men mange når jeg aldrig tilbage til, fordi der er for få timer i døgnet! Evigt dilemma – ha, ha.

Hvilke sociale medier bruger du – og hvordan?

Facebook-gruppen er vores vigtigste sociale medie i Moneypenny. Derudover er vi ret glade for at kunne dele ting på Instagram, både billeder og i stories. Sjovt nok kan vi ikke mærke den store interesse for vores Moneypenny-opdateringer på LinkedIn, så det er ikke noget, vi bruger særlig ofte.

I mit eget bureau er det helt klart Instagram, der er det bedste medie til at dele min portefølje. Og derudover er det LinkedIn til at dyrke netværk.

Facebook bruger jeg kun ved, at jeg er med i flere grupper for andre selvstændige. Det er især kvindelige netværk, hvor der er masser af viden og sparring at hente og dele.

Og til sidst: Har du et favoritcitat?

Det er helt klart det med at arbejde for sin egen drøm i stedet for at arbejde for en chefs drøm. Jeg vil hellere end gerne bruge ekstra tid og penge på at bygge noget op, som giver mig mening i hverdagen, og som jeg er stolt af.

“Entrepreneurship is living a few years of your life like most people wont´t, so that you can spend the rest of you life like most people can’t.”

Du kan finde Ann-Christina her

Moneypenny & more:

www.moneypennyandmore.dk

A Fair Agency:

www.afairagency.dk

LinkedIn:

Ann-Christina Lykke Motzfeldt

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S