Weekendtur i Aarhus

Aarhus  Guide

Jeg elsker energien i Aarhus!
Byen er både lille og stor på én gang, og fordi den ikke tager sig selv så højtideligt, kan den noget helt specielt. 

Hver enkel bydel i Aarhus byder på noget særligt, derfor har jeg valgt at opdele min lille Aarhus Guide i områder.

Frederiksbjerg

Det aarhusianske Frederiksbjerg staves i modsætning til sin søster-bydel i København med et j i bjerg. Bydelen ligger lige syd for Banegården og starter efter Bruuns Bro, hvorefter den strækker sig til Marselis Boulevard i syd. Jeg har indtil for kort tid siden boet i et lille byhus på Frederiksbjerg, og det er helt klart min personlige yndlingsbydel. Her finder du masser af hyggelige byhuse side om side. Oprindelig var de boliger for arbejderfamilier, men i dag er byhusene eftertragtede på grund af deres charme og placeringen tæt på centrum. Gå fx en tur ned af Ole Rømersgade eller Montanagade for at mærke stemningen.

Om lørdagen er der torvedag på Ingerslevs Boulevard, og her finder du et skønt udvalg af årstidens frugter og grønsager. Ved siden af torvepladsen ligger Frederiksbjerg skole, som er en nybygget skole, der har lidt New Yorker-præg, bl.a. med basketball-baner i forskellige niveauer. Skolen er bygget af genbrugssten, og området omkring den bruges meget af de lokale i weekenden. Jeg har personligt slet ikke tal på hvor mange fiskefrikadeller, vi har spist imens vi sad på skolens bænkemiljø.

BUTIKKER

Mine yndlingsbutikker på Frederiksbjerg er Decorate og Høgh, men i Jægergårdsgade er der også mange specialbutikker med bl.a. keramik og smykker.

 

Spisesteder på Frederiksbjerg

Frederiksbjerg er fyldt med gode spisesteder. De fleste af dem ligger i de store handelsgader Jægergårdsgade, M. P. Bruunsgade og Frederiks Allé.

En klar favorit er St. Pauls Apotek i Jægergårdsgade, som har fået navnet, fordi den ligger i nogle smukke gamle apotekslokaler. Her serverer de lækre og spændende cocktails der er tilpasset menuen.

Bistro 65 er et andet af de mest charmerende spisesteder i Aarhus. Prøv fx deres tatar, som bliver håndrørt ved bordet. Peberbøffen med tilhørende Boxer-rødvin er også legendarisk.

Restaurant Hærværk, Gorms og Åland er også blandt mine favoritter. Åland har især en hyggelig og stemningsfuld gårdhave, som er skøn på en sommeraften.

MAD TO GO

Skal du have en salat eller juice to go, har både Café Fika, Cafe Glad og We Feat et virkelig godt udvalg af færdigmixede salater eller mulighed for at blande selv.

Jeg kan heller ikke nævne Frederiksbjerg uden at nævne alle isstederne. Flere af dem findes i M. P. Bruunsgade. Prøv fx Social Foodies, som laver den bedste vaniljeis og – efter min mening – byens bedste flødeboller. ParadisIS er også blandt vores favoritter. Nyeste skud på stammen er Mamis Gelato i Jægergårdsgade, som bl.a. laver de fineste is-tapas.

Husk også et kaffestop hos Street Coffee i Brammersgade eller i Jægergårdsgade.

Vandsiden og Aarhus Ø

Hvis du ikke har besøgt Aarhus de seneste år, venter der en større overraskelse, når du tager turen ned på havnen. Langs vandet ud for Østbanetorvet og sejlbådshavnen er der igennem de seneste år skudt en hel ny bydel op, som hedder Aarhus Ø.

Bydelen er helt sin egen, og her finder du masser af kontrastfyldte og inspirerende nye bygninger. Se bl.a. de små badehuse, som er tegnet af Bjarke Ingels. Badehusene er privatejede, men ejerne har forpligtiget sig til at holde 10 udadvendte arrangementer om året, så du kan være heldig, at opleve et åbent hus-arrangement, når du går forbi.

Havnebadet er med sit bademiljø og sine små cafeer også et perfekt sted at tilbringe en eftermiddag i sommersolen.

Gå også en tur forbi bylivshuset Dome of Visions, som er et drivhus opført med fokus på bæredygtighed og fællesskab. Domen har en cafe og kan bookes til arrangementer.

Slut gåturen langs vandet af, ved springvandet ud for Skolebakken og gerne med et besøg i byens hovedbibliotek, som ligger i den flotte Dokk1.

Spisesteder, cafeer m.v. langs vandet.

Hantwerk på fiskerihavnen er et af mine favoritsteder i denne del af byen. De har en cool og rå lokation, hvor de tilbyder en perfekt kombination af bryggeri og vinbar sammen med et simplet menukort med lette bistroretter. Prøv fx deres cocktail kaldet Midtvejskrisen eller en af deres mange øl med sjove navne.

Taiyaki har 2 isbutikker i Aarhus, og den ene af dem, finder du på Irma Pedersens Gade 27 på Aarhus Ø. Her laver de nogle utrolig velsmagende isvafler der som ekstra bonus er formet som fisk. Isen i vaflerne er fra den Aarhusianske isvirksomhed Okkels.

Madklubben er også et besøg værd. Den ligger i en af byens flotteste gamle bygninger: Den gamle Toldbod. Her kan du få lækker mad til gode priser.

Jumbo som ligger tæt ved Dokk1, er både en god visuel oplevelse og en god smagsoplevelse, her kan du finde lækkert brød og kaffe. Jeg kender folk fra Højbjerg, som gerne tager turen ind for hente deres morgenbrød.

Hantwerk er altid et besøg værd

Aarhus midtby

Mange af mine kaffeaftaler indbefatter kaffe og en kanelsnurre på La Cabra i Graven 20. Her er der nemlig lækker grammofonmusik, kvalitetskaffe og en hyggelig afslappet Aarhus-stemning.

Er du på de kanter, kan du med fordel forsætte rundt i Latinerkvarteret, som byder på byens hyggeligste shopping-gader. Gå også gerne forbi Juicestop og få en lækker friskpresset juice, inden du forsætter op til Store Torv ved Domkirken. Her finder du gode tøjbutikker som Utzon, Støy og livsstilshuset Paustian. Tag også et kik ind til boghandleren Kristian F. Møller.

Hvis du trænger til at hæve blikket lidt fra gadeniveau, kan jeg anbefale både det stemningsfyldte Salling Rooftop, som især om sommeren byder på drinks, let mad og skøn stemning. Olafur Eliassons regnbue på toppen af kunstmuseet ARoS er også i en klasse for sig. Der kan du bl.a. tage farverige billeder i alle regnbuens farver.

Gå også gerne en tur i Øgaderne eller gennem Mejlgade, som har et godt udvalg af restauranter.

Skal du have lidt ro, kan du gå en tur i Botanisk Have og besøge Væksthuset med flotte kaktusser, gennemsigtige sommerfugle m.v.

Taiyaki is er en af mine favoritter

Spisesteder i midtbyen

Er du til foodtrucks og madboder er Aarhus Streetfood ved Rutebilstationen et stemningsfyldt sted med godt udvalg af mad i mange forskellige genrer. Prøv deres hjemmelavede ispinde med popcorn.

Langs åen fra Magasin hen mod Europaplads finder du masser af cafeér og restauranter, som alle kan noget forskelligt.

Byens bedste croissanter får du hos Briancon.

VACA er min favorit når vi skal have burritos, prøv deres crunchy cerdo.

Lækre cocktails finder du hos Gedulgt og på Two Socks Ginbar på Klostertorvet.

Two socks Ginbar har et kæmpe udvalg af spændende gin-cocktails

Andet godt i Aarhus Syd

Den uendelig bro.

ANX er mit nyeste bud på en lækker frokost (ligger dog lidt uden for byen)

Moesgaard museum – med børn.

Vil du vide mere…

Instagram:

@—–

Instagram:

@—–

Instagram:

@—–

Stifter

Kristine Bach

Telefon

Tilbage til toppen

© 2020 · Design af Unseen Studio I/S